Slováci sú pred žrebom baráže svetovej skupiny medzi nasadenými tímami

20.07.2015 Celý región

Londýn 20. júla (TASR) - Slovenskí tenisti sa na utorňajšom žrebe baráže o postup do svetovej skupiny Davisovho pohára ocitnú medzi nasadenými tímami a vyhnú sa tak papierovo najťažším súperom. Rozhodol o tom daviscupový rebríček Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF), v ktorom k 20. júlu preskočili deviatu Brazíliu.

Slovenskí reprezentanti zvíťazili cez víkend v stretnutí 2. kola 1. skupiny euro-africkej zóny nad domácim Rumunskom v Konstanci 3:2. Žreb septembrovej baráže je na programe v utorok o 10.00 h v Londýne. Tím okolo kapitána Miloslava Mečířa sa ocitol v spoločnosti nasadných výberov ČR, Švajčiarska, Talianska, USA, Japonska, Nemecka a Chorvátska. Vzhľadom na zaradenie sa tak vyhne najťažším súperom, ktorých im žreb mohol prideliť. V baráži o postup do svetovej skupiny tak môžu dostať Brazíliu, Kolumbiu, Dominikánsku republiku, Indiu, Holandsko, Poľsko, Rusko alebo Uzbekistan.

Ak by im žreb prisúdil Brazíliu, v termíne od 18. do 20. septembra by o postup hrali doma. V prípade, že by dostali Poliakov, Rusov alebo Holanďanov, hralo by sa na dvorcoch u súperov. V ostatných štyroch prípadoch by dejisko odtajil až dodatočný žreb. Informáciu priniesol web www.daviscup.com.
 

Vyberte región